Antonin.JPGVrijwilligers

Vrijwilliger-zijn bij AVW is enorm belangrijk. AVW is een sportvereniging met circa 600 leden.  Om de club te laten draaien zijn veel mensen nodig. Je kunt het niet zo raar bedenken of er zijn mensen nodig om het te laten gebeuren. Een kleine greep uit de vrijwillige klussen en taken: Het gebouw moet onderhouden worden, schoongemaakt worden, reparaties moeten worden uitgevoerd. Het terrein en de baan heeft onderhoud nodig. Atleten – jong en oud – van de club komen  sporten en daarvoor zijn veel trainers nodig.  Trainers moeten opgeleid en begeleid worden. Wat te denken van de thuis- en uitwedstrijden die worden georganiseerd?  Hiervoor zijn ook weer veel handen nodig. Opbouwen, afbreken, juryleden, tijdswaarnemers, scheidsrechters, EHBO-ers, verkeersregelaars. Voor uitwedstrijden moet gereden worden, ook dienen er weer juryleden te worden aangeleverd.  Vervolgens worden er regelmatig evenementen georganiseerd (denk aan de clubkampioenschappen). In het gebouw is een bar die moet worden bezet. Hoe fijn is het na het sporten een drankje te halen, een tosti te eten en na te kletsen? Of tijdens het sporten van de kinderen in de kantine warm te zitten met een kop koffie? Tot slot zijn er op de achtergrond zijn de nodige mensen bezig met administratieve klussen, contacten met andere verengingen of de AtletiekUnie. De lijst kan zo nog wel een poosje voort gaan.

Sinds begin van 2016 ben ik actief als vrijwilligerscoördinator. De vrijwilligerscoördinator is er om een vrijwilligersbeleid te formuleren en vorm te geven, maar ook om dat beleid mee uit te voeren. Daarvoor is nodig te weten wat mensen willen en kunnen doen voor de club. Daarom stel ik mij ten doel om samen met anderen actief vrijwilligers te werven, te motiveren en mede te begeleiden en – niet onbelangrijk – te behouden voor AVW. 

Een vereniging is een club die VAN, VOOR EN DOOR de leden is en gedraaid wordt. Zonder vrijwilligers zou het onmogelijk zijn om de kinderen en leden te laten sporten en sportieve prestaties te laten leveren. Er zijn circa 100 personen die actief zijn als vrijwilliger. Dat zijn niet alleen leden van de club. Ook niet-leden of oud-leden dragen hun steentje bij om het mogelijk te maken dat onze leden hun sport kunnen beoefenen. Ondanks deze hoeveelheid actieve vrijwilligers zijn er nog altijd veel openstaande vacatures, die nodig vervuld moeten worden. Er zijn diverse functies die qua inhoud die wel meer tijd vergen, maar daarnaast zijn ook de” kleine”  functies zijn erg belangrijk om vervuld te worden. Mensen die incidenteel een klus voor de rekening willen nemen zijn ook van harte welkom.

We zoeken vrijwilligers voor verschillende functies zoals barmedewerkers, juryleden, vrijwilligers bij de WOC en evenementen. Maar ook vrijwilligers voor grotere klussen. Actuele vacatures vind je hier.

Als je vragen hebt of je wilt je aanmelden als vrijwilliger, aarzel dan niet om mij of iemand op de club aan te spreken of een mail te sturen.

Tot gauw!

Antonín de Waard

vrijwilligers@avwijchen.nl