B/A Junioren en Senioren

De AB-Senioren zijn onderverdeeld in verschillende trainingsgroepen. De B-junioren trainen in een groep en de overige atleten trainen met elkaar in een groep, de algemene groep. Er zijn voor AB-Senioren tevens specialisatie trainingen.

Wat is de algemene groep?
In deze groep worden alle atletiekonderdelen om de beurt aangeboden. In deze groep wordt aan de basisvaardigheden van de atletiek gewerkt (kracht, lenigheid, snelheid, uithoudingsvermogen) en wordt de ‘algemene' conditie bijgehouden. Het is de bedoeling dat iedere AB-Senior standaard in deze groep traint en eventueel daarnaast één of meerdere specialisatie onderdelen traint. Nieuwe leden komen automatisch in deze groep terecht.

Wat is een specialisatie training?
Een specialisatie training is een training voor een bepaald onderdeel. Bijvoorbeeld een verspringtraining. Alleen AB-Senioren kunnen specialisatie trainingen volgen. In deze groepen trainen atleten die zich willen specialiseren voor een bepaald onderdeel. De trainingen worden één of meerdere keren per week aangeboden. Er wordt veel dieper op de techniek in gegaan dan tijdens algemene trainingen. Om aan een specialisatie training mee te kunnen doen is er overleg nodig tussen de algemene trainer en de specialisatie trainer.

Masters

Bij AVWijchen trainen de masters op dinsdagavond en zaterdagochtend. Men kan aan beide trainingen deelnemen. Het is een algemene gemengde groep die voor het merendeel recreatief traint. Er zijn masters die individueel meedoen aan uitwedstrijden. Met de groep wordt deelgenomen aan thuiswedstrijden en er is een heren- en damescompetitieploeg die meedoet aan de competitiewedstrijden.

Dinsdagavond: 19.30uur tot 20.45uur

(hulp-)Trainers: Hennie Rijken, Stefan Molenaar, Hanneke de Jong, Ruud Löbel en Hester Gerritsen.

Er worden technische onderdelen getraind: spring-, sprint-, werp- en MILA-onderdelen. Voornamelijk op de baan. Rompstabiliteitsoefeningen  komen tijdens deze trainingen ook regelmatig aan de orde.

Zaterdagochtend: 9.15uur tot 10.45uur

(hulp-)Trainers: Hennie Rijken, Rob van der Wielen, Ruud Löbel en Hester Gerritsen. In deze trainingen gaat de aandacht vooral uit naar de loopvormen. Op verschillende ondergronden zoals, bos, zand, heuvels en baan, worden versnellingen, duurlopen, piramidelopen, enz. getraind. Om zoveel mogelijk blessures te voorkomen, staat een goede warming-up en cooling-down in de trainingen voorop.