Verslag 1e Athletics Champs wedstrijd 2018 in Aalten

Foto 0 voor Verslag 1e Athletics Champs wedstrijd 2018 in Aalten

De Pupillen van AV Wijchen hebben op zaterdag 07 april 2018 meegedaan aan de 1e Athletics Champs wedstrijd van de Gelderse Steden bij AVA '70 in Aalten. In onderstaande de verslagen van enkele reporters ter plekke.

Verslag 1e Athletics Champs wedstrijd 2018 in Aalten

Zaterdag 7 april werd de 1e stedenwedstrijd voor pupillen in Aalten gespeeld.

Met een totaal aantal van 181 deelnemers was AV Wijchen met 61 deelnemers heel goed vertegenwoordigd. De andere deelnemende clubs waren AVA ‘70 uit Aalten, Ciko ’66 uit Arnhem en Atletico ’73 uit Gendringen.

Vandaag heb ik mee mogen kijken bij de A1 pupillen die verdeeld waren over 2 teams, team 7 en 8. Het zijn fantastische jongens en meiden die elkaar aanmoedigen, troosten als het even niet lukt en gigantisch veel lol met hebben.

De onderdelen die voor vandaag op de planning stonden waren, team estafette, vortex werpen, 60m hordelopen, kogelstoten, hoogspringen, polsstokverspringen en de 6 minutenloop.

Op al deze onderdelen hebben onze atleten hun best gedaan om hun pr te verbeteren.

Zo hebben o.a. Olaf (34m) en Nienke (20m) hun record verbroken bij vortex en Lisa (1.05) en Elise (1.00) hun record verbroken bij het hoogspringen.

Mede door deze prestaties, en uiteraard ook door de geweldige inzet van hun teamgenoten, is team 7 op een 2e plaats en team 8 op een 3e plaats geëindigd.

Het was een fantastische dag!

Sportieve groet,

Heidi van Gaalen (moeder van Eva Küsters Pup A1)

==================================================

Verslag Stedenwedstrijden Mini/ C pupillen Aalten

Op zaterdag 7 april 2018 vertrokken we met 61 pupillen van AVW naar Aalten. Verdeeld over 8 teams. De andere deelnemende atletiekverenigingen waren AVA ’70, Ciko ’66 en Atletico ’73.

De weersvoorspellingen waren heel erg goed en de pupillen hadden er heel veel zin in. De eerste Stedenwedstrijd van het nieuwe jaar.  Voordat de warming up begon, hadden al heel veel pupillen de lange broeken en vesten uitgedaan, zo’n heerlijke sport temperatuur was het. Daarna werd een goede warming up verzorgt met een klein rondje hardlopen.

Toen Kay Nijenhuis met Jasmijn de Haan naar de plaatsen van de estafettes liep, vertelde hij dat hij het zo’n schattige baan vond.

Voor een heel aantal pupillen van de Mini en C zijn dit de eerste stedenwedstrijden. Dus deze pupillen hebben vandaag heel wat PR’s gemaakt.

Team 19 van de mini/C werd gecoached door Tessa. Het team bestond uit: Steye, Guus, Mael, Kim, Milou en Isabelle.

Bij de estafettes kwamen eerst de meisjes in actie en als troef was Steye als laatste om het snel af te maken.

Bij de hurkhoog duikt Kim iedere keer vol de bak in.

Het banden slingeren was een bijzonder gezellig onderdeel voor de kinderen.

Als eerste slingert Isabelle een band om het hoofd van de begeleider van het buurteam, die net bukt om een band op te rapen. Ook de ouders stonden niet veilig. Guus gebruikt zijn vader als pion. Steye gooit in de richting van zijn moeder en Cindy vraagt “had je op je moeder gemikt?” JA. Cindy: ”dan heb je heel goed gemikt”. Mael en Milou gooien heel rustig en veilig voor de ouders. Mael’s moeder en Guus vader hebben laten zien dat zij goede moves hebben.

Cindy wandelt tussen de teams om ze aan te moedigen en te coachen.

Team 15 van de mini/C werd gecoached door Merel. Het team bestond uit: Floor, Lily, Joris, Amelie, Lieke, Ries, Gijs en Tom.

Bij het slingeren werd de vader van Amelie als pion gebruikt om te raken. Maar het begon harder te waaien en ze kregen tegenwind. Ries en Joris hebben het zo gezellig tijdens het wachten dat ze op de muziek staan te dansen. Gijs gooit de coach van het buurteam omver.

Merel gooit ook even een keer. Cindy gooit ook een keer en gebruikt daarbij als pion Edwin Graven.

Bij de hordes, als laatste onderdeel waren de kinderen intussen wel moe. Lily en Tom gingen er nog vol voor. Maar Lieke en Amelie, de snelle meiden, vonden het na 3 pogingen wel genoeg geweest.

En Floor, de kleine meid gaf het niet op en deed heel hard haar best.

Team 19 heeft een mooie 2e plaats behaalt in poule E.

En team 15 heeft een super goede 1e plaats behaalt in poule F.

Nog steeds scheen de zon en was het fantastisch weer, wat een mooie eerste Stedenwedstrijd.

Mij is van de A's ter oren gekomen dat:

Femke Veldkamp op de onderdelen Polsstokver, Hordes en Vortex alle 3 een PR heeft geschreven.

Bij het kogelstoten heeft Femke een kogel in de nek/ onder tegen het hoofd van haar vader gegooid, die nog met de rug naar haar toe stond, waardoor hij een tel out is geraakt.

Allebei zijn ze erg geschrokken. Na de goede verzorging ging het wel weer met Eric Jan.

Voor Mats Roepman was het hoogspringen een spannende race. Zijn oude PR was 1,05m. Het stokje is 3 keer hoger gelegd, waardoor zijn nieuwe PR 1,20m is.

Tijdens de 6minuten loop aan het einde van de dag, was er wel een hele sportieve vader van AVW bij ons. De vader van Mirthe Pouwels liep 6 minuten mee met zijn dochter, in de binnenbak.

Dat zijn leuke dingen om te zien op zo'n sportieve dag.

Zonnige groeten,

Anouk de Waal (moeder van Milou de Waal – Pup C)

 

Meer artikelen in categorie Uitslagen & Verslagen


No comments posted yet.

Only logged in users are allowed to comment. Register or log in.

AVW / Club

Uitslagen / Verslagen

Gebruikers Online

322 anonieme bezoekers online.

U bent een anonieme bezoeker. Hier registreren.

AVWijchen - Nieuws