Verslag Finale Stedenwedstrijd Pupillen in Wijchen

Foto 0 voor Verslag Finale Stedenwedstrijd Pupillen in Wijchen

Van onze reporter ter plekke Peter Botman

Hallo Atletiekliefhebbers,

Zaterdag 9 september stond de grote Stedenfinale 2017 voor de pupillen van AVW op het programma, die op de atletiekbaan in Wijchen werd afgewerkt. Met 62 deelnemers! verdeeld over 8 teams was AVW heel goed vertegenwoordigd. De andere deelnemende clubs waren Ciko ’66, AVA ’70 en Atletico ’73.

De dag begon met een paar flinke regenbuien, maar op het moment dat de atleten zich verzamelden en begonnen aan de warming-up brak het zonnetje door. Dat de weergoden deze dag zeer gunstig gestemd waren bleek later die dag toen het precies tijdens de middagpauze begon te regenen en nadat het middagprogramma en prijzenuitreiking in een heerlijke zonnetje waren afgewerkt barste rond 16.00 het noodweer los. Goede timing dus.

Niet alleen het weer was top, ook de prestaties van de AVW-atleten waren geweldig!! De jongste talenten waren verzameld in team 1 en deze mini’s wisten een prachtige 4de plaats te behalen in het overallklassement van de B/C/mini’s. Dat het met loopvermogen van deze lichting wel goed zit bleek tijdens de 4 minutenloop waar bijna alle mini’s zo’n 800 meter wisten af te leggen en Gijs zelfs bijna 900 m; klasse!

De C’s streden in team 2 om de hoogste posities. Mede door uitstekende prestaties tijdens het verspringen (3.00 m voor Mathilda en Emily), hoogspringen (1.00 m voor Emily) en het meters maken (900 en 925 m voor Daan en Emily) wist dit team uiteindelijk de 2de plaats te veroveren! Heel knap.

De groep B-pupillen was zo groot dat ze over 2 teams verdeeld moesten worden, team 3 en 4. Team 4 werd 5de, mede door een hele snelle teamestafette en uitschieters van Jonne en Maartje tijdens het meters maken (900 m) en Jonne bij het hoogspringen (1.05 m). Team 3 wist zelfs de 1ste plaats op te eisen!! onder de bezielende leiding van de trainsters Esther en Sanne en als begeleiders de vaders Huisman, de Kraker en Botman. Tijdens de teamestafette en de pendelestafette bleek dit team over een aantal uitzonderlijke turbo’s te beschikken en beide onderdelen werden overtuigend gewonnen! Ook tijdens het hoogspringen bleek team 3 zeer goed in vorm en werd door alle atleten hun pr gehaald dan wel verbeterd. De uitschieters waren Evy, Olaf en Jordy (1.10 m) en Norah (1.05 m). Maar aangemoedigd door trainers, teamgenoten en ouders wisten ook Marit (0.95 m) en Bindy en David (0.90 m) het beste uit zichzelf naar boven te halen. Topprestaties!! Olaf liet tijdens het M-bal stoten en het vortexwerpen zien dat het met zijn spierballen wel goed zit. Met 6.50 m en 30.50 m zorgde hij voor een vracht aan punten. Na het maken van de meters in het heerlijke zonnetje was het team moe maar voldaan en smaakte het ijsje van de club heerlijk. Heel goed gedaan!

De A1 pupillen moesten ook over 2 teams verdeeld worden; team 5 en 6. Team 5 had een topdag en wist de 1ste prijs in de wacht te slepen in een klassement bestaande uit alle A1 en A2 teams. Het team begon uitstekend door de teamestafette te winnen in een prachtige tijd van 2.52.9. Andere uitschieters kwamen op naam van Femke (9.5 s op de 60 m, 1425 m in 6 min en 3.35 m ver!),  Julia (3.35 m ver), Kay (1450 m in 6 min!), Bas (7.80 m kogel) en Siebe (34 m vortex!). 

In team 6 werden ook veel pr’s gebroken, waardoor een mooie 8ste plaats werd behaald. Zo bleek Mike goed in vorm op de sprint (10.2 s op de 60 m), wist Roos in 6 min 1375 m af te leggen en sprong Minke een prachtige afstand van 3.75 m ver.
Ook de oudste groep pupillen is een grote lichting en moest verdeeld worden over de teams 7 en 8 die respectievelijk een 5de en een 7de plaats wisten te veroveren. Dat ook in deze teams veel snelheid zit bleek uit de 60 m tijden van Anne, Minke en Niek (10.0 s) en de afstand die Minke, Iris, Kim, Niek en Miel in 6 min wisten af te leggen (meer dan 1300 m). Op de werp en stoot onderdelen werden hele mooie resultaten neergezet getuige de 6.90 en 7.10 m kogel voor Casper en Miel. 

Tijdens de prijsuitreiking bleek de organisatie voor alle teams een beker te hebben geregeld, wat de stemming alleen maar ten goede kwam. Al met al was deze perfect georganiseerde (hulde!!) wedstrijd een waar feest voor de atletiek, waar vooral door de atleten van genoten werd. We kijken uit naar de foto’s!!

Sportieve groet,
Peter Botman

 

Meer artikelen in categorie Uitslagen & Verslagen


No comments posted yet.

Only logged in users are allowed to comment. Register or log in.

AVW / Club

Uitslagen / Verslagen

Gebruikers Online

324 anonieme bezoekers online.

U bent een anonieme bezoeker. Hier registreren.

AVWijchen - Nieuws