Verslag Stedenwedstrijd Pupillen 10 juni 2017 Wageningen

Foto 0 voor Verslag Stedenwedstrijd Pupillen 10 juni 2017 Wageningen

Dit onderstaande bericht is een uitgetypt verslag van een live commentaar.

Dames en heren , we zijn vandaag aanwezig op een athletic champs wedstrijd voor pupillen te Wageningen. 

Ik heb het genoegen mee te mogen kijken met de A pupillen van AV Wijchen. Onderweg hiernaar toe heeft de trainster mij verteld welke onderdelen er aan bod komen en wat er precies verwacht wordt van atleten en mee reizende ouders. Het is fantastisch om te horen wat een passie deze trainster laat zien voor de club en haar pupillen.

Sanne “Het leuke van deze wedstrijden is dat de kinderen lekker bezig zijn. In tegenstelling tot de wedstrijden oude stijl hebben ze hier meer “herkansingen”, ook is het meedoen hier belangrijker dan het winnen. Je ziet dat de betere atleet de minder goede net zo hard aanmoedigen als andersom”

Beste luisteraars ik kan dit alleen maar beamen, de sfeer is hier op zijn zachts uitgedrukt prettig te noemen. Het weer werkt dan ook wel mee, het is haast te warm voor de atleten maar ze gaan gedreven verder. Ouders lijken hier in tegenstelling tot bij andere wedstrijden waar ik wel eens verslag van mag doen haast relaxed. Geen geschreeuw of gevloek, alleen goed bedoelde aanmoedigingen.

Een pupil verteld: “Het is leuk om aan deze wedstrijden mee te doen, op het eind ben je wel moe maar dat is niet erg” “Ik had wel pijn aan mijn knie maar de 6 minuten loop heb ik gewoon een beetje rustig aangedaan".

De hele dag zijn de atleten bezig. Van team estafette gaan ze naar hordelopen, naar kogelstoten, hoogspringen, vortex werpen en het polsstok verspringen.  Beide laatste onderdelen zijn voorbereidende onderdelen, het vortex werpen is als voorbereiding op het speerwerpen en het polsstok ver als voorbereiding op, u raad het al. 

Een speciale vermelding verdient nog de A pupil Armin, die heeft deze dag heel veel nieuwe persoonlijke  records verbroken. Hij was gefocust en enthousiast en had een glimlach van oor tot oor. 

Lieve luisteraars ik hoop u snel weer te mogen begroeten bij een volgend sport evenement. Tot zover deze fantastische dag bij Wageningen waar ik met AV Wijchen mee mocht kijken.

Ik hoor wel net dat het ijs is uitverkocht.

Uw Razende Reporter 
Rutger Reurings

 

Meer artikelen in categorie Uitslagen & Verslagen


No comments posted yet.

Only logged in users are allowed to comment. Register or log in.

AVW / Club

Uitslagen / Verslagen

Gebruikers Online

318 anonieme bezoekers online.

U bent een anonieme bezoeker. Hier registreren.

AVWijchen - Nieuws