Verslag 2e Stedenwedstrijd Pupillen Deventer

Foto 0 voor Verslag 2e Stedenwedstrijd Pupillen Deventer

Wedstrijdverslag van de tweede Athletic Champs Stedenwedstrijd voor de pupillen in Deventer door onze reporter ter plaatse Mark Habraken

Zaterdag 13 mei stond de 2e stedenwedstrijd op het programma. Het was wederom om 08.45 uur verzamelen op het sportpark in Wijchen, waar de kinderen die geen vervoer hadden, verdeeld werden over de beschikbare auto’s. Hierna gingen we op pad naar Deventer.

Na een lange reis van bijna een uur arriveerden we op het sportpark van AV Daventria 1906. Toen we naar de atletiekbaan liepen, werden we ontvangen door een wild zwaaiende man. Hij zwaaide echter niet naar ons, maar naar de ambulance die achter ons aan kwam. Er was op de naast gelegen wielrenbaan namelijk een renner gevallen.

Bij Daventria aangekomen installeerden we onszelf langs de baan en langzaamaan druppelden steeds meer mensen op het terrein binnen van AV Wijchen, Ciko 66 uit Arnhem, Climax Ede en gastvereniging Daventria. Na een klein half uurtje begonnen onze eigen trainers alvast met een eigen warming up. Hierna volgde de gezamenlijke warming up op muziek die vanaf het bordes van de kantine werd aangestuurd door 3 jonge meiden.

Nadat iedereen goed warm was, werd er begonnen met de team-estafette. Door de grote hoeveelheid kinderen (214 inschrijvingen!) werd dit ook deze keer in 2 shifts gedaan. Nadat het stokje per team 11 keer was doorgegeven (12 lopers per team), begon het individuele programma per team. Team 16 (pupillen B) waarin mijn dochter zat, begon met Medicienbal gooien, waarbij een verzwaarde bal (1,5 kg) zover mogelijk gegooid moest worden.

Vervolgens was het de beurt aan hoogspringen. De lat werd steeds hoger gelegd. Vanwege de ruwe mat, waren bij dit onderdeel toch wat kapotte ellebogen en bijbehorende tranen te bespeuren.

Nadat de toeter had geklonken mocht dit groepje doorschuiven naar het onderdeel pendel, waarbij (in dit geval) 3 teams individueel in een soort estafette moesten hordenlopen. Dit werd 2 x gedaan en ondanks een slechte start werd groep 16 toch 1e van de 3 bij dit onderdeel.

Hierna was er een pauze van ongeveer een half uurtje. Het was intussen lekker weer geworden, niet te heet met af en toe een zonnetje en een verfrissend windje. Op het terrein naast de atletiekbaan, was de plaatselijke rugbyclub bezig met het opbouwen van een soort highland-games. Vooral het opzetten van een soort partytent (door 3 vrouwen), was een tijdrovend karwei wat zorgde voor nogal wat kijkplezier van de aanwezige mannen.

Toen de lunch naar binnen was gewerkt, ging het programma verder met verspringen en werd het meerkamp-programma afgesloten met vortex-werpen. Bij dit laatste onderdeel stond er een groep A-pupillen naast ons waarbij er een aantal zaten die de Vortex ruim over de 25 meter gooiden (zeer indrukwekkend).

Vervolgens werd het programma afgesloten met de duurloop, eerst 4 minuten voor de B/C en minipupillen en daarna 6 minuten voor de A-pupillen. Bij de B/C-pupillen waren er een paar kinderen die niet in de gaten hadden dat ze moesten lopen en deze mochten nadat de A-pupillen klaar waren alsnog starten om ook hun programma te volmaken.

Nadat alle uitlagen verwerkt waren volgde een kleine prijsuitreiking en kon de terugreis beginnen. Nadat we thuis waren gekomen, bleek het zonnetje toch harder aangeslagen dan gedacht. Volgende keer toch maar insmeren.

 

Meer artikelen in categorie Uitslagen & Verslagen


No comments posted yet.

Only logged in users are allowed to comment. Register or log in.

AVW / Club

Gebruikers Online

216 anonieme bezoekers online.

U bent een anonieme bezoeker. Hier registreren.

AVWijchen - Nieuws