Stedenwedstrijd 8 april 2017 bij AVA '70 in Aalten

Foto 0 voor Stedenwedstrijd 8 april 2017 bij AVA '70 in Aalten

Wedstrijdverslag van de eerste Athletic Champs Stedenwedstrijd voor de pupillen Mark Habraken

Zaterdagochtend 8 april moesten we om 08.45 uur verzamelen op het sportpark. Bij de laatste check of iedereen aanwezig is, ontstaat nog een klein hilariteit, als na de vraag of er nog iemand niet genoemd is, er een schuchter vingertje wordt opgestoken. Deze vinger blijkt echter te behoren aan een sportertje die “gewoon” komt trainen en dus niet meegaat naar Aalten.

Nadat iedereen is verdeeld over de auto’s, begint de lange tocht naar Aalten. Na een ruim uur karren, komen we aan op de plaats van onze bestemming. Speciaal voor deze gelegenheid is er een nabijgelegen weiland omgetoverd tot extra parkeerterrein met verkeersregelaars. Op het sportpark aangekomen verzamelen de leden en ouders van AVW zich naast het krachthonk van AVA, alwaar een vlag van de club aan het hek wordt bevestigd.

De individuele nummers worden door de ploegleiders opgehaald en verdeeld onder de sporters. Na een tijdje wachten schalt door de speaker dat de warming-up gaat beginnen. Het is een drukte van jewelste met bijna 200 kinderen die achter een trainer van AVA ’70 aanhobbelen en in een hele grote kring gaan staan om alle spieren op te warmen en los te maken.

Hierna worden, na een korte wachttijd, alle teams op het binnenterrein gevraagd om het sportfestijn te starten met de teamestafette. Hierbij lopen de deelnemers vanuit het startpunt naar een pion, vervolgens lopen ze terug langs het startpunt naar een tegenovergelegen pion en vervolgens weer terug naar het startpunt alwaar het “stokje” wordt overgegeven aan de volgende loper. In totaal moet er 12x gelopen worden, dus in teams van 6 personen loopt iedereen 2 keer.

Hierna gaat ieder team in zijn eigen poule beginnen aan de individuele onderdelen. Deze zijn verdeeld in blokken van 25 minuten. In deze tijd mogen de deelnemers proberen om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. Bij de meisjes pupillen B van groep 19, waarbij ik aanwezig was, wordt begonnen met het hurk-hoogspringen. Vervolgens gaan we naar de andere kant van het terrein voor de 40 mtr sprint. Hierna hebben we 25 minuten pauze waarin er wat gegeten, gedronken en gespeeld wordt.

Na deze onderbreking wordt het sportieve festijn vervolgd met het bandenslingeren. De 40 mtr horden staan hierna op het programma. Hierbij komt een van de jongens van een ander team nog hard ten val als hij struikelt over één van de horden. Nadat de horden zijn bedwongen volgt nog het Vortex-werpen.

Na een paar minuten rust staat de 4 minutenloop voor de B en C pupillen op het programma. AVA ’70 heeft een 300 mtr baan liggen, waarvan één lange zijde is voorzien van 6 banen en het overige parcours 4 banen heeft. Afgezien van het feit dat er aan twee kanten van de baan wordt gestart, is het met zoveel kinderen toch een drukte van jewelste. Wonder boven wonder gaat alles (nagenoeg) goed en kan iedereen onder luide aanmoediging vanaf de zijlijn de 4 minuten volmaken. Nadat iedereen zijn afstand op zijn (buik)nummer geschreven heeft gekregen, volgt de 6 minutenloop van de grotere kinderen.

Ondanks dat het niet gebruikelijk is, heeft AVA ’70 toch een prijsuitreiking in petto. Deze volgt na, toch wel, redelijk lang wachten. Het blijkt dat de Wijchense en Aaltense teams het heel goed hebben gedaan. Uiteindelijk krijgt iedereen (die nog aanwezig is) een prijsje en kan de lange terugweg beginnen om nog te genieten van het, op dat moment voor het eerst, doorbrekend zonnetje te gaan genieten.

Voor foto's van deze dag kijk op de fotowebsite van AV Wijchen via het menu van deze site.

 

Meer artikelen in categorie Uitslagen & Verslagen


No comments posted yet.

Only logged in users are allowed to comment. Register or log in.

AVW / Club

Gebruikers Online

223 anonieme bezoekers online.

U bent een anonieme bezoeker. Hier registreren.

AVWijchen - Nieuws