2 clubrecords tijdens NK Junioren

Onze atleten hebben prima gepresteerd tijdens het Nederlands kampioenschap voor junioren. In totaal mochten zelfs 6 atleten aan de start verschijnen.

Zaterdagochtend kregen Joris Abelen en Wybe Sesink te horen dat ze toch van start mochten gaan op de 200 meter en 1500 meter. Aanvankelijk stonden ze reserve voor deze afstanden, maar door een paar afmeldingen waren er startbewijzen vrijgekomen.
Joris liep een prima 200 meter en finishte in een nieuw PR van 25.24 sec. Vlak daarna was het de beurt aan de Mila-lopers. Wybe was de eerste die mocht starten. De B-junior liep een sterke 1500 meter en kwam in een nieuw PR over de finish: 4.32,06 min. Jens Gerrits mocht daarna starten op dezelfde afstand. De nummer 6 van vorig jaar bij de B-junioren, moest het dit jaar proberen in een categorie hoger. Na een weekje grieperig te zijn geweest, viel de tijd dan ook enigszins tegen: 4.34,22 min. C juniore Lisanne Schapendonk moest zich zien te bewijzen bij de B-junioren en dat ging haar goed af. Na 4 rondjes zette zij de tijd stil op een nieuw clubrecord en een twee tijd allertijden van AV Wijchen: 2.23,99 min. De nog maar 14-jarige moet alleen Anne-Mieke van der Pol (2.14,06) voor zich laten. Maar ze heeft nog vele jaren om deze tijd te slechten. 's Middags was het meerkamper Bart Mulder die in actie mocht komen op de 60 meter horden. Zijn start was alles behalve goed en bij de eerste horde kwam hij niet lekker uit. De tijd van 9.03 sec viel hem dan ook tegen.

Zondag kreeg Bart een herkansing, ditmaal op de 400 meter. En dat ging hem een stuk beter af. De twee rondes werden afgelegd in een nieuw clubrecord: 54.78 sec. Ook Joris Abelen mocht weer in actie komen, ook op de 400 meter. Net als de dag ervoor kwam er een nieuw PR op klok: 56.74 sec. Jaap Miessen was de derde AVW'er die op de 400 mocht starten. Hij liep voor zijn doen een wat mindere 400 meter. Zijn tijd was 59.01 sec.

Al met al een prima NK Junioren voor onze AVW-toppers. 5 PR's en 2 clubrecords waren de oogst van dit kampioenschap. 
30 juni, 1 en 2 juni zal in Vught gestreden worden om de Nederlandse outdoor titels bij de junioren. Met de prestaties van afgelopen weekend, zien we zeker een aantal van onze atleten daar terug.  

 

Meer artikelen in categorie Uitslagen & Verslagen


No comments posted yet.

Only logged in users are allowed to comment. Register or log in.

AVW / Club

Gebruikers Online

221 anonieme bezoekers online.

U bent een anonieme bezoeker. Hier registreren.

AVWijchen - Nieuws